Elektrik faturası 150 TL üstü gelenler dikkat: Duyuru yapıldı!

Elektrik faturasında adı soyadı olan vatandaşlara duyuru yapıldı. Asgari ücrete gelen zammın ardından vatandaşlar doğalgaz ve elektriğe zam gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Son yapılan açıklamalara göre İstanbul’da doğalgaza gelen indirimin ardından elektriğe de indirim geleceği gündemde yer almaya başladı. Peki elektriğe indirim gelir mi? Elektriğe gelirse indirim yüzde kaç gelir? İşte detayşar

2023 ELEKTRİK İNDİRİM Mİ GELECEK?

Bülent Aydemir yazdığı yazıda birçok farklı noktaya değindi ve 2023 yılı için elektrik fiyatlarında bir değişikliğe gidilebileceğini açıkladı. Yüzde 10-15 arası bir indirimin söz konusu olduğunu yazan Aydemir, yayınlamış olduğu yazısında, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet, şu anda sanayiye ve elektrik üreticilerine doğal gazın bir metreküpünü 20 lira 50 kuruştan satıyor. Burada yüzde 10-15 arası bir indirim planlanıyor. Yani en kötü ihtimalle bir metreküp doğal gaz sanayiye 18 liradan verilecek. Bu müjde açıklandığında, üretimde doğal gaz kullanan bütün sanayi kuruluşları, işletmeler, hatta tarım kuruluşlarının üretim maliyetleri bir nebze olsun düşmüş olacak. Elbette ki yeterli değil, ancak indirim indirimdir. Uzun süredir zam görmeye alıştığımız için az da olsa psikolojik bir rahatlama bile iyi gelecektir. Enerjideki indirimin daha çok sanayide ve üretimde olacağını söylemek yanlış olmaz. Konutlarda zaten çok yüksek devlet sübvansiyonu bulunuyor.”

Exit mobile version