Elektrik faturası 206 TL’den, Doğalgaz faturası 450 TL’den yüksek gelenlerin dikkatine Devlet kurumu faturalarınızı üstlendiğini açıkladı!

Çeşitli ekonomik ve siyasi sebeplere bağlı olarak giderek pahalılaşan hayat şartları, her kesimden vatandaşın aldığı hizmetlerden olan enerji hizmetlerini de direkt olarak etkiledi. Artan doğalgaz ve elektrik fiyatlarının faturalara yüksek tutarlar aracılığı ile yansıması, özellikle dar gelirli vatandaşların iflas bayrağını çekmelerine sebep oldu. Bu noktada devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kurumun belirlediği şartları sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerine fatura yardımı yapılacağını duyurdu.

Doğalgaz Faturası Desteği 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni dönemde geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biri olan doğalgaz faturası desteği, ihtiyaç sahibi kişilerin yaşadıkları bölgenin iklim koşullarına bağlı olarak farklı tutarlarda vatandaşlara ulaştırılmaktadır. En düşük 450 TL, en yüksek bin 150 TL olarak ödenen ve PTT aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılan hizmetten, kronik hastalar ve evde tedavi gören diğer hastalar yüzde 5 oranında daha fazla yararlanabilmektedirler.

Elektrik Faturası Desteği 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan elektrik faturası desteği, ihtiyaç sahibi olduğunu belgeler aracılığı ile kanıtlayabilen vatandaşlara verilmektedir. Bu yardım kapsamında 1-2 kişilik ailelere 103 TL, 3 kişilik ailelere 137,33 TL, 4 kişilik ailelere 171,67 TL ve 5 kişi ve üzeri kişi sayısına sahip olan ailelere 206 TL yardım parası ulaştırılmaktadır. Ödemeler nakit olarak değil, PTT’ye tanımlanmış olan online sistem aracılığı ile yapılmaktadır.

Bakanlık Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan fatura desteği hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların, e-devlet sistemine giriş yapmaları, en yakın Sosyal Hizmet Müdürlüğü’ne gitmeleri ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Exit mobile version