Elektrik faturasıyla PTT’ye gidene para verilecek: Her aileye 216 TL ödeme yapılıyor!

Devlet tarafından dar gelirli ailelere elektrik faturası yardımı yapılıyor. Her aileye belirli şartlar kapsamında elektrik faturası desteği veriliyor. Elektrik faturası için başvurular merak ediliyor. Fatura yardımı almak isteyenler elektrik faturasıyla PTT’ye giderek destekten yararlanabiliyor. Destek miktarı aile sayısına göre değişiyor. Buna göre, 5 kişilik aileye 216 TL ödeme yapılıyor. Başvurunuz değerlendirildikten sonra size bilgilendirme yapılıyor. Peki, elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabiliyor?

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ KAÇ TL?

Elektrik faturasının bir kısmı devlet tarafından ödeniyor. Ailede yaşayan kişi sayısına göre değişen miktarda 108 lira ila 216 lira arasında ödeme yapılıyor. Buna göre ödeme miktarları şöyle;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1,44 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.

FATURA YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinde, destekten faydalanabilen kişiler şöyle ifade ediliyor:

“Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.”

KRONİK HASTALAR DA FAYDALANABİLİYOR

Kalp-damar gibi kronik hastalığı olan ve evinde cihaza bağlı olarak yaşayanlara da elektrik desteği sağlanıyor. Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların yaşadığı hanelere verilen destekler şöyle:

Elektrik tüketim desteği,

Kesintisiz güç kaynağı desteği,

Birikmiş elektrik borcu desteği.

Exit mobile version