EkonomiGündemİzmir Haberleri

Elektrik tüketimi yapanlara duyuru yapıldı: Güç artışı nedeniyle para istenilirse bunu yapmanız gerekiyor!

Binlerce kişi için önemli bir gelişme yaşandı. Elektrik tüketimi yapan vatandaşlara duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, fatura borcu, güç artışı ve benzeri nedenlerle para tahsil etmeye çalışan, aksi halde elektriğinizin kesileceğini beyan eden dolandırıcılara itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

İzmir’de elektrik abonesi vatandaşlara GDZ Elektrik duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, çeşitli nedenler ile para tahsil etmeye çalışan kişilere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Söz konusu duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Kendilerini şirketimizin personeli olarak tanıtıp kaçak tüketim borcu, fatura borcu, güç artışı ve benzeri nedenlerle para tahsil etmeye çalışan, aksi halde elektriğinizin kesileceğini beyan eden dolandırıcılara itibar etmeyiniz,

Siz değerli müşterilerimizi bu tür dolandırıcılara karşı korumak bizim önceliğimizdir, sizleri de tedbirli ve duyarlı olmaya çağınyoruz. Şirketimiz hiçbir nam altında müşterilerimizle IBAN numarası paylaşmamakta ve elden para tahsilatı yapmamaktadır.

Bu ve benzeri durumlarla karşılaştığınızda acilen güvenlik birimlerine şikayette bulunmanızı rica eder, 186 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak İhbar etmeniz halinde konunun yasal (takipçisi olacağımızı da bilgilerinize sunarız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.