Elektrik ve doğal gaz fiyatları rekor düzeyde zamlanmıştı: Yeni açıklama geldi!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren enerji fiyatları açıklaması geldi. 2022 yılında fiyatlara rekor düzeyde zam uygulanmış, vatandaşlar zorlu kış aylarını ciddi bir bütçe sıkıntısı yaşayarak geçirmek durumunda kalmıştı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise son dakika flaş emtia açıklamasında bulundu.

Paris’te düzenlenen JEC World Fuarı’nda konuşan Avdagiç “Türkiye’de fiyatların bu kadar hızlı artmasını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyoruz. Burada enflasyondaki hızlı gidişatı dikkate alarak ileriye yönelik realist olmayan artışların yapılmaması gerek” ifadelerini kullandı.

Enflasyonun nasıl düşeceğine yönelik açıklamalarda da bulunan isim, “Bu noktada üreticiden tüketiciye tüm taraflara sorumluluk düşüyor. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Eğer süreci doğru yönetirsek, enflasyonu önce yataya döndürüp sonra düşüşe geçirebiliriz” dedi.

ENERJİ FİYATLARI DÜŞMEYECEK

Avdagiç son olarak enerji fiyatları için şu açıklamalarda bulundu:

“Son dönemde herkesin gündeminde iki konu var; elektrik ve doğal gaz faturaları… Birim fiyatlar kısa sürede birkaç katına çıktı ama bu bütün dünyada bu şekilde gerçekleşti. Önümüzdeki iki çeyrek için petrolde 135 dolar seviyeleri konuşuluyor. Yapılan çalışmalara da baktığımızda, Rusya-Ukrayna savaşının da tetiklemesi ile emtiada ulaşılan fiyatların kısa vadede geri gideceğine dair bir emare yok.”

Exit mobile version