Elektrik ve doğalgaz aboneliğinde yeni karar duyuruldu! Ücretsiz olacak

Depremin ardından kararlar peş peşe duyuruluyor. Bir karar da depremden etkilenip başka illere göç eden vatandaşlara yönelik alındı. Buna göre, başka ile göç eden depremzedeler göç ettikleri illerde doğalgaz ve elektrik aboneliğinde güvence bedeli ödemeyecek.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ilde çok büyük yıkım meydana gelirken, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremden etkilenenler de başka şehirlere göç etmeye başladı. EPDK, başka illere göz eden depremzedelere yönelik bir kararı duyurdu.

ÜCRET ALINMAYACAK

EPDK, depremden etkilenip başka illere göç eden depremzedelerin göç ettikleri illerde yapacakları yeni elektrik ve doğalgaz aboneliğinde güvence bedeli ödemeyeceğini duyurdu. Karar, OHAL süresi boyunca geçerli olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca, deprem bölgesine yönelik alınan kararla, afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlar ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın, elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken olağanüstü hal süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek.

Exit mobile version