EkonomiGündem

Elektrik ve doğalgaz faturalarına ZAM açıklaması! 500 değil 1500 TL ödenecek

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik buhran içerisinde hükümetin aldığı doğalgaz indirimleri kararı suya mı düştü? Elektrik ve doğalgaza zam geliyor.

Elektrik ve doğalgaz faturalarına ZAM açıklaması! 500 değil 1500 TL ödenecek- Yaşanan ekonomik kriz içerisinde milyonlarca borçlu vatandaş sıkıntılarla mücadele ederken 2023 seçimleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim hamlesi yapılmış ve doğalgaz fiyatları 3 aylık süre boyunca ücretsiz ve 1 yıl boyunca da yüzde 25 indirimli olmuştu. Ancak Bakanlığın yeni bir zam üzerine çalışmalara başladığı belirtildi.

KIŞ ORTASINDA ZOR GÜNLER

Seçimlerin ardından göreve gelen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve gelmesi ile birlikte aldığı kararlar vatandaşın belini adeta büküyor. KDV’yi %18’den %20’ye çıkarması ve takiben ÖTV ile Ek MTV kararları gibi vatandaşa yüklenen vergi borçlarının ardından şimdi sırada Bakan Şimşek’in elektrik ve doğalgaza zam yapacağı belirtildi.

Ekim ayının ortalarına yaklaşılması ile kış aylarına sayılı günler kala kararın ne zaman yürürlüğe gireceği belli olmasa da karar Ziraat Bankası’nın eski yöneticisi, ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu tarafında iddia edildi. Bakan Şimşek’in talimat verdiği Babuşçu tarafından vatandaşlara aktarıldı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURU YAPTI

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden tüm halka duyuru yaparak konutlara yapılacak zam iddiasına yönelik şu ifadeleri kullandı:

Konutlarda kullanılan elektik ve doğal gazda 1 Nisan’dan itibaren maliyet esaslı fiyatlamaya geçilmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimat verdiği konuşuluyor.

Önümüzdeki Nisan ayı itibari ile zam geleceği iddiası vatandaşı bu kışı nasıl atlatacağını da sorgulatıyor.