Elektrik ve doğalgaz faturasında adı soyadı olanlar dikkat: Borçlar silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde bulunan evlerin ve işyerlerinin ödenmemis doğalgaz ve elektrik burçlarının silineceği açıklanarak depremzede vatandaşlara duyuru yapıldı. Elektrik ve doğalgaz faturalarının silinmesi ile ilgili depremden etkilenen 11 il kapsandığı açıklandı.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASINDA ADI SOYADI OLANLAR DİKKAT

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen, acil yıkılacak olan konut ve iş yerlerindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat’a kadarki döneme ait tüketim tutarları ve önceki dönemlere ilişkin ödenmemiş faturaları silinecek. Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin özelleştirilmesi öncesindeki dönemden kalan ve özelleştirme işlemleri sırasında şirketin alacağı olarak devredilen tüketim tutarları da silinecek. Yasal olmayan yollarla yapılan elektrik ve doğalgaz tüketimleriyle kamu kişiliğini haiz aboneler ve genel aydınlatma aboneleri yeni destek kapsamı dışında tutulacak.

Ölçümü tek sayaçtan yapılan birden çok tüketim yerinin farklı binalarda bulunması ve bu tüketim yerlerinin herhangi bir kısmının orta hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılacak veya yıkılmış olması durumunda da sayaca bağlı tüketimin tamamı terkin edilecek. Belirlenen esaslara göre, 6 Şubat öncesine ait olup da 6 Şubat sonrasında ilgililerince tutarı ödenmiş olan faturalar terkin edilmeyecek ve bu faturalar için hak talebinde bulunulamayacak. Yapılmış ödemeler, tebliğin yayımı tarihi öncesinde şirketlerce ilgilisine iade edilmişse terkin kapsamında değerlendirilecek.

Exit mobile version