Elektrikli bisiklet üretiminde Türkiye öne çıktı!

Son yıllarda kullanımı artan elektrikli bisiklet üretiminde Türkiye öne çıkmaya başladı. Sektör yetkilileri bu konuda yaptıkları açıklamalarda, “Türkiye’nin elektrikli bisiklet alanında dünya pazarında atmış olduğu adımlar ve Türk firmalarının bu ürünler için Çin, İtalya, Almanya, Brezilya ve Amerika gibi ülkelerde düzenlenen uluslararası fuarlarda ‘Made in Turkey’ etiketiyle boy göstermeleri birçok dünya markasının da ilgisini çekmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye elektrikli bisiklet üretiminde adından söz ettirmeye başladı. Dünya markalarının adının geçtiği fuarlarda da boy gösteren elektrikli bisikletler hakkında Motosiklet ve Elektrikli Bisiklet Üreticiler Derneği (MOTODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Müjdeci önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye kaliteli işçiliği ile ilgi çekiyor

Türkiye’nin elektrikli bisiklet üretiminde Portekiz, Polonya ve Bulgaristan ile yarıştığını söyleyen Müjdeci, Türkiye’nin şasi, jant, lastik gibi ana kalemleri ülke sınırları içerisinde üreterek ve kaliteli işçiliğinin de avantajıyla Avrupa’nın ilgisini çekmeyi başardığını söyledi.

Elektirikli bisiklet ihracatı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Müjdeci, 45 ülkeye ihracatının yapıldığı söyledi. Her geçen gün yeni pazarlara açıldığınızı açıklayan Müjdeci, “AB ülkelerinin son dönemde yakından takip ettiğimiz verilerine göre, salgın başladığından bu yana elektrikli bisiklet yollarının altyapısına 1 milyar eurodan fazla para harcamaları ve 2 bin 500 kilometreden fazla ilave bisiklet yolları yapmalarını başlıca sebepler arasında gösterebiliriz.” İfadelerini kullandı.

Uluslararası fuarlarda dünya markalarının ilgisini çekiyor

Uluslararası fuarlarda Türkiye’nin boy gösterdiğini açıklamalarına ekleyen Müjdeci, “Türkiye’nin elektrikli bisiklet alanında dünya pazarında atmış olduğu adımlar ve Türk firmalarının bu ürünler için Çin, İtalya, Almanya, Brezilya ve Amerika gibi ülkelerde düzenlenen uluslararası fuarlarda ‘Made in Turkey’ etiketiyle boy göstermeleri birçok dünya markasının da ilgisini çekmiştir. Son dönemde lüks araçları ile bilinen Jeep markasının üst düzey yetkilileri, ülkemize bir dizi ziyaretler yapmış ve Türkiye’nin Yerli Elektrikli Bisiklet Markası olan RKS markası ile iş ortaklığı anlaşması yaparak Türkiye’de ortam üretim kararı almışlardır. ” dedi.

Exit mobile version