Elektronik ürün alacaklar şimdiden alsın: Bir büyük zam daha gelecek!

Türkiye’de vatandaşlar hem çip sıkıntısı hem de kurlardaki büyük artış nedeniyle elektronik ürün almakta git gide daha fazla zorlanıyor. Ancak yakın zamanda elektronik ürün almak isteyen vatandaşlara bir kötü haber daha geldi. Halihazırda devam eden çip krizine ek olarak üretici tarafından zam haberi verildi.

Kulislerde konuşulan iddialara göre Samsung çip fiyatlarını yüzde 20 artırmak için müşterileriyle görüşmelere başladı. Bloomberg’in aktardıklarına göre dünyanın en büyük çip üreticilerinden Samsung çip fiyatlarına zam yapacak. Müşterileriyle ön görüşmelere başlayan Güney Koreli teknoloji devinin çip fiyatlarına yüzde 20 zam yapacağı iddia edildi.

Akıllı telefon, araba, beyaz eşya, bilgisayar gibi ürünlerin halihazırda en pahalı parçaları arasında çipler de bulunuyor. Fiyatlardaki bu artış nedeniyle bu tüketim ürünlerinin de zamlanması bekleniyor.

2023 YILINDA DA ZAM YAPILACAK

Samsung’un Nisan ayı başında yaptığı değerlendirmeye göre şirketin çip talebi, üretim kapasitesinden oldukça fazla. Bu da yakın zamanda yeni bir çip eksikliği sorununa neden olacak. TSMC, 2022 yılına girerken yüzde 20’lik zam yapma kararı almıştı. 2023’te de yüzde 5 ila 8 arasında değişen yeni bir zam öngörülüyor.

Exit mobile version