Ekonomi

Eli nakde sıkışan esnafların dikkatine: Akbank, ay sonuna kadar KOBİ kredisi faiz oranını yüzde 1’in altına indirdiğini duyurdu!

2 yılı aşkın süre önce Çin’den tüm dünya ülkelerine yayılım gösteren koronavirüs salgını, birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine ve ülkelerin ekonomik çöküş yaşamasına sebep oldu. Henüz aşıların bulunmadığı ve buna bağlı olarak da toplum bağışıklıklarının oluşmamış olduğu dönemlerde ülke yönetimleri tarafından alınan tedbirler arasında sokağa çıkma yasaklarının da olması, üretim ayağının büyük bir darbe almasına sebep oldu. Türkiye de bu tedbir kapsamlarına ayak uydurmak zorunda kalan ülkelerden biri oldu.

Ülkemizde sokağa çıkma yasağı kararlarının sıklık ile alındığı günlerde, esnafların kepenk kapatması üretime olduğu kadar ilgili esnafların bütçelerine de direkt olarak etki etti. Geçimlerini sağlayamayacak noktalara gelen esnaflara devlet tarafından çeşitli destek hizmetleri sunulmuş olsa da oluşan nakit boşluğu karşılanamadı. Bu esnada devreye giren Akbank, yeni dönemde hala nakde olan sıkışıklıkları devam eden esnaflara, düşük faizli KOBİ kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Akbank’tan Düşük Faizli KOBİ Kredisi 2022

Hem bireysel ihtiyaç kredileri hem de ticari müşterileri için geliştirdiği kredi hizmetleri sayesinde müşteri sayısını günden güne arttırmayı başaran Akbank, yeni aya girilmesi ile birlikte bir kredi kampanyası daha düzenlediğini duyurarak ayrıntıları paylaştı.

Akbank tarafından “KOBİ kredisi” ismi ile duyurulmuş olan kredi kampanyasının üst limiti 50 bin TL, azami vade sayısı 12 ve faiz oranı yüzde 0,99 olarak belirlendi.

Akbank KOBİ Kredisi Aylık Taksit Tutarı

Akbank’ın KOBİ’ler için özel olarak geliştirmiş olduğu kredi hizmetinden 12 ay vade karşılığında, üst limitten yararlanmak isteyen esnafların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 4.453,53 TL olarak hesaplandı.  

Akbank’ın KOBİ Kredisi Kampanyasına Nasıl Başvuru Yapılır?

Akbank KOBİ kredisi başvurularını, banka şubeleri aracılığı ile kabul etmektedir.