Ekonomi

Elinde 1 Gram altını olan acele etsin! Gram, Çeyrek ve Yarım altın HEPSİ YÜKSELİYOR

Altın bugün adeta rekor yükselişe doğru yol aldı. Elinde 1 gram altını olanı dahi ilgilendiren güncel altın fiyatları belli oldu.

Elinde 1 Gram altını olan acele etsin! Gram, Çeyrek ve Yarım altın HEPSİ YÜKSELİYOR- Türkiye’nin 81 il genelinde hem düğünlerde takı hem de hediyelik olarak oldukça tercih edilen uluslararası yatırım aracı altın fiyatları bugün yükselişe geçti. Altının onsu dahil tüm kategorileri aynı anda yükseldi. İşte gram, çeyrek ve yarım altının güncel fiyatları:

GRAM, ÇEYREK VE YRIM ALTIN FİYATLARI

Bugün bir gram altının alış fiyatı 1.615,90 TL’den satışı ise 1.616,17 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altının ise güncel alış fiyatı 2.582,30 TL satış fiyatı ise 2.639,17 TL oldu. Son olarak yarım altının güncel alış fiyatı bugün 5.151,83 TL satış fiyatı ise 5.281,87 TL olarak resmi verilerde yer alıyor.

Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketliliğin Dolar TL kurundaki yükseliş ile alakalı olduğu düşünülüyor. Bugün güncel olarak dolar kurunun 27,5674 TL’ye yükselmesi ile altında hareketlendi. Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü artışın bir çok uzman tarafından devam edeceği düşünülüyor. Özellikle uzun zamandır 1600 TL seviyelerinde gezinen ancak gün gün yükselişler yaşayan gram altının Ocak ayını bulmadan 1800 TL’yi göreceği Altın Kahini olarak ta anılan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklanmıştı.

Altındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğine ilişkin açıklamalar sonrası elinde 1 gram altını bile bulunanın resmi verileri dikkatle takip etmeleri  gerekiyor. Bugün altın yükselişe devam ediyor.