Elinde altını olanlar dikkat: Altında sert rüzgârlar esmeye devam ediyor!

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin Türkiye’de olumlu yönde ilerlemesiyle piyasalarda sert değişimler yaşanmaya devam ediyor. Dolmabahçe’de Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yapılan görüşmelerin ardından altın ve dolarda sert rüzgârlar esmeye devam ediyor.

Ons altın fiyatı 1929 dolardan 1890 dolara kadar düşerken dolar/TL’nin de 14,84’ten 14,53’e kadar gerilemesi gram altın fiyatlarında da sert düşüşe neden oldu. Sabah saatlerinde 918 TL olan gram altın fiyatı gün içerisinde 888 TL’ye kadar geriledi.

Sözcü’ye konuşan İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında bugünkü düşüşü değerlendirdi. İstanbul’da Rus ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmelerde olumlu gelişme olduğuna dair haberlerin yayılmasının altındaki bugünkü düşüşte etkili olduğunu belirten Yıldırımtürk, ons altının 1885 dolara kadar düşebileceğini ancak ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki enflasyon sorunu nedeniyle tekrar 2 bin doların üzerine çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Yıldırımtürk, Ukrayna haberleriyle ABD dolarının da Euro karşısında değer kaybettiğini, bunun da dolar/TL’ye yansıdığını ifade etti.

Exit mobile version