Elinde altını olanlar dikkat etsin! Piyasanın uzmanları açıkladı: Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Elinde altını olan, altın alacak olan ve altına yatırım yapan herkesi ilgilendiriyor! Küresel piyasaların gerginliği başta altın fiyatlarını da etkilerken piyasanın önde gelen isimleri altın fiyatlarının hangi seviyede olacağına ilişkin yorum ve analizler yaparak altın alım satımıyla ilgilenen herkes için uyarıda bulunuyor. İşte sektör temsilcilerinden en güncel yorumlar…

Gedik Yatırım

Küresel piyasalarda, jeopolitik riskler nedeniyle oynaklık yüksek seyrediyor. Risk iştahı zayıf. Güvenli liman olan ons altında yukarı yönde hareketler sürüyor. En son 2020 yılında görülen 2000$ seviyesinin üzerinde ons altında seyirler izleniyor. Dolar/TL kuru 14,36- 14,50 TL aralığında ve spot piyasada gram altında alıcılı işlem görüyor.

Ons altın son iki gündür en son 2020 yılında gördüğü 2000$ seviyesine yükselme çabasını sürdürüyor. Piyasadaki panik havası, güvenli liman algısının çalışmasına ve ons altının da yukarı yönlü hareketine neden oluyor. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim sürüyor. Barış müzakereleri yapılıyor ancak bir sonuca varılamıyor. Rusya’nın belli şartları var ve bunlar sağlanmadıkça bu gerilim devam edecek gibi gözüküyor.

Jeopolitik riskler nedeniyle petrol fiyatlarındaki yükseliş hızlanırken, bunun enflasyon üzerinde baskı yaratabileceği ve dünyada enflasyonun bir süre daha yüksek seviyelerde seyretmesine yol açabileceği beklentileri güçleniyor.

Dinamik Menkul

Global piyasalarda durgunluk görülebileceğine yönelik beklentilerin hakim olmasıyla yükselen Altın, 1995 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviye üzerinde günlük bar kapanışlarına devam etmesi halinde pozitif algı ivme kazanabilir. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 2032 olacaktır. Olası, 1995 seviyesi altındaki ataklarda ise 1964 desteği gündemimizde yer alabilir.

Yabancı Altın Yorumları

Altın fiyatları Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve enflasyon endişeleriyle 3 günlük ralliyle 2 bin doları görmesinin ardından düşüşe geçti. Külçe altın bu ay güvenli liman alımlarıyla yüzde 4’ün üzerinde yükselerek 18 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Rusya’ya yönelik yaptırımlarla birlikte arz endişelerinin artması petrol, buğday, nikel gibi birçok emtiada sert yükselişlere neden oldu.

Goldman Sachs Group yatırımcıların ve Merkez Bankalarının jeopolitik risklere bağlı olarak artan altın talebi nedeniyle 3 aylık altın fiyatı tahminini 1,950 dolardan 2,300 dolara yükseltti.

Exit mobile version