Gündem

Elon Musk yarışma başlattı: Kazanana 100 milyon dolar verilecek!

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk dikkat çekici bir yarışma başlattığını açıkladı. 100 milyon dolar ödüllü yarışmanın bu yıl 22 Nisan Dünya Günü’nde başlayacak ve 4 yıl sonra 22 Nisan 2025’te sona ereceği bildirildi.

Küresel iklim değişikliğine karşı Elon Musk dikkat çekici bir girişimde bulundu. Yapılan açıklamada, Elon Musk’ın iklim krizine karşı yarışma başlattığı öğrenildi. Yarışma hakkında yapılan açıklamaya göre, katılımcıların atmosfer ve okyanuslardaki karbonu temizlemenin yolunu bulması gerekiyor.

Yarışmacıya katılım sağlayanlardan projelerinin büyük çapta karbonu temizleyebilecek “milyar ton” ölçeğinde çözümler yaratabilecek sistemler önermeleri bekleniyor. Bu sayede küresel karbon salınımını düşürebilecek bir projenin ortaya çıkması amaçlanıyor.

Yarışma 22 Nisan’da başlayacak

Paris İklim Anlaşmasıyla küresel sıcaklık artışının yüzyıl sonuna kadar 2 santigrat derecenin altında tutulması amaçlanıyor. Anlaşma ile dünya genelinde karbon salınımının 2030’a kadar yüzde 50 azaltılması, 2050’yılına kadar ise sıfıra indirilmesi hedefleniyordu. Elon Musk’ın başlattığı yarışma başarılı sonuçlanırsa karbon salınımı için de önemli gelişme yaşanmış olacak.

Kazananına 100 milyon dolarlık ödül verilecek olan yarışma 2021 yılı 22 Nisan Dünya Günü’nde başlayacak ve 4 yıl sonra 22 Nisan 2025’te sona erecek.