Gündem

Elon Musk’a “Zehir Hap”’ Stratejisi! Twitter’ı Almaması İçin Elon Musk’a Karşı Alınan Önlemler…

İyi bir Twitter kullanıcısı olan Elon Musk nisan ayı başında Twitter’ın yüzde 9.2’lik hissesini satın almıştı ancak bilinmeyen bir sebepten yönetim kurulunda yer almak istememişti. En büyük hissedar olma özelliği ile yetinemeyen Musk, Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor’ bir mektup göndererek Twitter’ın tamamını almak istediğini bildirmişti ancak olumlu bir dönüş alamayan Elon Musk Twitter yönetiminden kendisine engel olacak bir hamle ile karşı karşıya.

Resmi Teklif Sunuldu

Twitter’in var olan düzende yönetilmemesi gerektiğini değişikliklerin yapılması gerektiğini belirten Elon Musk tek bir kişi tarafından yönetilmesi gerektiğini düşündüğü Twitter için 43 milyar dolarlık bir teklifte bulundu.

Zehir Hapı Stratejisi

En büyük hissedarlarının böyle bir teklifte bulunması karşısında zor duruma düşen Twitter yönetimi bu durumdan zarar almadan kurtulmanın yolunu zehir hapı stratejisi olarak bilinen hissedar hakları planını uygulamaya alacağını bildirdi. Uygulanmak istenen zehir hapı stratejisine göre önemli miktarda hisse sahibi olan hissedarın şirketi satın alma ya da satışına zorlama ihtimalini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdir. Strateji şirketin yeni hisse senetleri ile piyasayı doldurma ya da mevcut hissedarların indirimli hisse satın almasını engelle şeklindedir. Böylece satın alma teklifi sunan kişinin hisseleri satın alma miktarı daha pahalı oluyor.

Hedef Vazgeçirmek

Uygulanmak istenen stratejinin içeriğine göre Elon Musk’un sunduğu hisse başına 54 dolar strateji uygulanması halinde iki katına çıkacak. Stratejinin uygulanmasının asıl amacı ise Elon Musk’un teklifinden vazgeçmesini sağlamak olarak belirtildi. Söz konusu strateji uygulandığında teklif edilen tutar iki katına çıkartılmalıdır. Bu durumda Elon Musk’un 43 milyon dolarlık teklifini ya arttırması ya da bu tekliften vazgeçmesi bekleniyor.