Emekli, asgari ücretli, memur; hepsinin gözü ağustos ayı enflasyon rakamlarına çevrildi: TÜİK, beklenen o günü açıkladı!

Bir süredir vatandaşların yakından takip ettiği enflasyon rakamları, hayat pahalılığında kendisini gösterdiği gibi maaşlara gelen zam oranında da sıkça adından söz ettirir hale geldi. Bu nedenle asgari ücretli çalışandan memura; emekliden vasıflı çalışanlara kadar herkesin yakından takip ettiği enflasyon rakamlarına ilişkin yeni bir tarih daha açıklandı. Bu açıklamanın ardından ağustos ayının enflasyon rakamlarının açıklanacağı eylül ayı tarihi belli oldu.

AĞUSTOS AYI PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ AÇIKLANDI

Her ay piyasanın uzman isimleri ile Piyasa Katılımcıları Anketi gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz gün Ağustos Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamaya göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, yüzde 70,60 oranına yükseldi. Ankette 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ile ilgili ifadeler de yer alırken, katılımcıların bu konuya ilişkin tahminleri ise, yüzde 41,99 oranına ulaştı. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 24,35 oranına ulaştı. Öte yandan katılımcıların 2022 yılı Ağustos ayı anket döneminde TÜFE’nin ortalama yüzde 24,72 ihtimalle yüzde 30,00 ile 36,99 aralığında gerçekleşeceğini belirttiği öğrenilirken; yüzde 28,16 ihtimalle ise yüzde 44,00 ile 50,99 aralığında artış göstereceği ve gerçekleşeceğini ifade ettiği öğrenildi.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU

TCMB’nin açıkladığı Ağustos Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarının ardından gözler bu ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Her ayın 3’ünde bir önceki ayın enflasyon rakamlarını kamuoyu ile paylaşan TÜİK, 3 Eylül 2022 tarihinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle açıklamasında ertelemeye gitti. Bu ertelemenin ardından TÜİK’in ağustos ayına ait olan enflasyon rakamlarını 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da kamuoyuna açıklanmasının beklendiği öğrenildi.

Exit mobile version