Emekli aylığının taban tutarı değişti, dul ve yetim aylığı alanlara rekor artış gündeme geldi! Temmuz 2022 dul ve yetim maaşları ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan temmuz zammı için geri sayım başlamışken, en düşük emekli maaşın tutarının netlik kazanması dul ve yetim maaşlarının da güncellenmesini sağladı.

Emekli Aylığının Taban Tutarı Değişti!

Temmuz ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon oranı ile birlikte belli olacak olan yeni memur ve emekli maaşları öncesinde müjdeli bir haber verildi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının belli olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milyonlarca emekli vatandaş tarafından yakından takip edilen açıklamasında, en düşük emekli maaşı tutarının 2 bin 500 TL’den 3 bin 500 TL’ye yükseleceği öğrenildi.

En Düşük Tutardan Emekli Maaşı Alanlar Temmuz Zammından Etkilenecek Mi?

4 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak olan 6 aylık enflasyon oranı açıklaması ile birlikte memur ve emeklilere yapılacak olan temmuz zammı belli olacak. Bu kapsamda en düşük tutardan emekli maaşı alanlar, açıklanan orandan etkilenmeyecek. Düşük seviyede olan maaşların her biri, zamdan bağımsız olarak 3 bin 500 TL’ye tamamlanacak ve ek zam verilmeyecek.

Dul ve Yetim Aylıkları Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgilendirmesi ile kesinleşen taban emekli maaşında ki artış oranı, dul ve yetim maaşlarının da yeniden hesaplanmasını sağladı. Uzmanlar, 3 bin 500 TL’lik taban emekli aylığını baz alarak, temmuz ayından sonra hesaplara aktarılacak olan dul ve yetim aylıklarına ilişkin şu hesaplamaları yaptı:

Exit mobile version