Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi, emekli maaşı, dul ve yetim aylığı ne zaman hesaplara yatacak?

Bu sene yatacak Ramazan Bayramı ikramiyeleri için geri sayım başladı. Milyonlarca emekli 2021 yılı zamlı bayram ikramiyesini bekliyor. Zamlı olarak yatacak emekli ikramiyesi ödeme tarihleri de belli oldu. Emekli maaşı, dul ve yetim aylığı alan vatandaşların da yararlandığı bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara yatacak.

2021 Emekli ikramiyesi Bin 83 lira 60 kuruş oldu.

EMEKLİYE 1083 TL 

2018 yılından itibaren her iki Dini Bayram’da da 1000’er lira olarak yatan bayram ikramiyeleri aralıksız devam diyor. Emekli vatandaşlar ise bugüne kadar toplamda 64 milyar lira ikramiye aldı. Gözler şimdi 2021 yılı bayram ikramiyesine çevrildi. Yeni yılda bayram ikramiyelerinin zamlı yatacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda müjdelendi.

Emekliler zamlı bayram ikramiyelerini bu yıl ilk defa enflasyon oranında zamlı alacak.  Buna bağlı olarak 1000 liralık ödemeye 6 ayda bir enflasyon zammı geldi. 2021 yılı emekli ikramiyesi ise bin 83 lira olacak.

Temmuz’da da bir önceki 6 aylık enflasyon oranında artış oldu ve Kurban Bayram’ı emekli ikramiyesi de zamlı olarak yatacak.

MAYIS’IN İLK HAFTASI HESAPLARDA

Ramazan Bayramı bu yıl 13 Mayıs’a denk geliyor ve ikramiyelerin bayramdan önce yani 10 Mayıs’a kadar yatması bekeleniyor. Belirtilen tarihte emekli maaşı, bayram ikramiyesi, dul ve yetim aylığı da zamlı şekilde hesaplara yatacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklardan dolayı 65 yaş üstü sokağa çıkamamakta. Bayram ikramiyelerini hesaplarından çekemeyen vatandaşlar için devlet kapıda ödeme uygulaması başlattı.