Emekli ikramiyeleri için yeni formüller gündeme geldi! İkramiye zammı ne kadar olacak? Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz durumların Rusya- Ukrayna savaşının hala devam ediyor olmasından kaynaklı sona ermemiş olması, emekli maaşı ile geçinmek zorunda olan vatandaşlar için günden güne büyük bir problem haline dönüştü. Ekonomi piyasalarının dalgalı hareketlerine bağlı olarak zamlanan gündelik hayat şartları, vatandaşların alım güçlerini düşürerek nakde olan ihtiyaçlarının artmasına sebep oldu. Bu noktada karşılıksız olarak hesaplarına aktarılacak olan her yardıma açık olan emekli vatandaşlar, gözlerini en yakın tarihli ödemelerden olan emekli ikramiyelerine dikti.

Bir süredir merak içerisinde beklenen emekli ikramiyeleri, bu ayın sonu itibari ile hesaplara geçecek. Peki, emekli ikramiyeleri zamlanacak mı, zamlanırsa güncel tutar ne kadar olacak?

“Emekli İkramiyeleri Asgari Ücret Zammı Oranında Artacak!”

Geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak ödenen emekli ikramiyelerinin, bu yıl giderek artan enflasyon oranına ve dolayısı ile de pahalılaşan hayat şartlarına karşın tekrar zam alıp almayacağı merak konusu oldu. Devlet yetkililerinden konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmezken, kulislerden gündeme bomba gibi bir iddia düştü.

Gelen haberlere göre emekli ikramiyesinin hesaplanması için üzerinde durulan formüllerden birinin asgari ücret zammı olduğu bilgisi kaydedildi. Eğer söylendiği gibi olur ve emekli ikramiyesi yüzde 50,5 oranında zamlanırsa, yeni tutar 1655 TL olarak açıklanacak.

“Emekli İkramiyeleri Enflasyon Oranı Kadar Artacak!”

Emekli ikramiyelerinin hesaplanması için üzerinde durulduğu iddia edilen ikinci formül ise 2021 enflasyon oranı olarak kaydedildi. Eğer söylendiği gibi olur ve emekli ikramiyesi 2021 yılı enflasyon oranı olan yüzde 36,08 oranında zamlanırsa, yeni tutar bin 496 TL 88 kuruş olarak açıklanacak.

“Emekli İkramiyeleri En Düşük Emekli Maaşı Kadar Olacak!”

Emekli ikramiyelerinin hesaplanması için üzerinde durulduğu ilan edilen son formül ise ikramiye tutarının en düşük emekli maaşına göre hesaplanması olarak kaydedildi. Eğer söylendiği gibi olursa yeni emekli ikramiyesi tutarı, 2 bin 500 TL olarak açıklanacak.

Exit mobile version