Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekli ikramiyesine zam yapıldı! Emekli ikramiyesi 5 bin lira Meclis’e geldi

Meclis’ten geçen bayram ikramiyesi teklifi, emekliler arasında büyük bir beklenti yaratmıştı. Ancak %50 zamla belirlenen 3 bin TL’lik ikramiye, emeklilerin umutlarını karşılamadı. Meclis’te muhalefet, emekli ikramiyesinin en azından 5 bin TL’ye yükseltilmesi yönünde önergeler sundu. Ancak AKP’li milletvekilleri bu talepleri reddederek, ikramiyenin 3 bin TL’de kalmasına karar verdi.

İYİ Parti’nin Yüksek İkramiye Talebi: 7 Bin TL

İYİ Parti, 3 bin liranın artık yetersiz olduğunu belirterek, “Emekli bayram ikramiyeleri enflasyona göre belirlenseydi bugün 6.900 TL gibi bir düzeye çıkması gerekiyordu, 7 bin TL olsun” teklifini getirdi. CHP, emeklilerin daha adil bir ikramiye alması için asgari ücret seviyesinde, yani 17 bin 2 TL olarak belirlenmesi yönünde bir öneri sundu.

DEM Parti’nin İkramiyeyi 11 Bin TL’ye Çıkarma Çağrısı

DEM Parti, ilk ödendiğinde asgari ücretin yüzde 60’ına denk gelen ikramiyenin zamanla düşmesine dikkat çekerek, ikramiyenin 11 bine yükseltilmesini talep etti. Artış önergeleriyle birlikte muhalefet, AKP’li milletvekillerine “sizin vicdanınıza ve insafınıza bırakıyoruz” şeklinde seslendi. Ancak yapılan oylamalarda tüm önergeler reddedildi ve emekli ikramiyesi 3 bin lirada kaldı.