Gündem

Emekli kartı müjdesi! En düşük emekli maaşı alanlara yardım yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2024 emeklilik yılı ilan edilmişti Emeklilerin hayat şartlarının iyileşmesi için çeşitli çalışmalar yapan hükümetten bu kez 10 bin lira altında maaş alan emekliliklere ‘emekli kartı’ geliyor.

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken, en düşük emekli maaşı alanlar için “Emekli Kart” düzenlemesi gündemde. Peki, bu karttan kimler yararlanabilecek ve kartta ne kadar yükleme yapılacak?

Emekliler için yeni destek paketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü “emekliler yılı” ilan etmesinin ardından milyonlarca emeklinin refah düzeyini artırmak için çalışmalar hız kazandı. Seçim öncesi gündemde olan seyyanen zam yerine, emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olanlar için yeni bir formül üzerinde çalışılıyor.

Emekli kartı nedir?

AK Parti’nin gündeminde olan “Emekli Kartı” ile doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. Bu kart, en düşük emekli aylığı alan ve başkaca geliri olmayan emeklilere verilecek.

Kimler yararlanabilecek?

  • Emekli maaşı 10 bin TL ve altı olanlar
  • Başkaca geliri olmayanlar

Emekli kartına ne kadar yüklenecek?

Yüklenecek miktar henüz netlik kazanmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Kart ne zaman verilecek?

Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesi duyurulması ve kartların dağıtımına başlanması bekleniyor.

Benzer uygulama asgari ücretliler için de gelebilir

AK Parti kurmayları, ilerleyen süreçte aynı uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabileceğini ve özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesinin planlandığını kaydetti.