Emekli maaşı alacaklar dikkat: 15 Kasım’a kadar ek ödeme yapılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan alınan son dakika bilgisine göre emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye ödemesinin detayları açıklandı. Emekliler bir sefere mahsus olarak verilecek 5 bin TL’nin hesaplarına ne zaman yatacağını merakla araştırırken Çalışöa ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin 15 Kasım tarihini geçmeyeceğini açıkladı.

EMEKLİYE EK İKRAMİYE TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Hükümetin emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi’ önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, ‘Konutların Turizm Amaçlı Kullanılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ görüşülerek kabul edildi.

Kanunla, bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi öngörülüyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 12.2 milyon emekli, ikramiyelerini kasım ayında alacak.

Exit mobile version