Ekonomi

Emekli maaşı alamayacağım diye üzülenlerin dikkatine: Çalışma hayatınız olmasa da en az 2 bin 500 TL tutarında emekli maaşı alabilirsiniz!

Emekli olmak, yoğun bir çalışma hayatına sahip olmuş kişilerin en önemli planları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda planların gerçekleşebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik hayali kuran vatandaşların yaş, sigortalılık süresi ve prim ödemesi şartlarını karşılamalarını beklemektedir. Bu şartlardan birini dahi karşılayamayan vatandaşlar, emekli olamamaktalardır. Ancak kamu kurumu, bazı durumlarda ilgili hizmeti konusunda esnek davranabilmektedir. Bu esnekliğin sağlandığı grupların başında ise ev hanımları gelmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ev Hanımlarına Büyük Ayrıcalık!

Sosyal Güvenlik Kurumu hiç çalışma hayatı olmamış olmasına rağmen yaşlılık dönemini emekli maaşı ile garanti altına almanın yollarını arayan ev hanımları için yeni bir ayrıcalıklı hizmet geliştirdiğini duyurdu. Kamu kurumu, ilgili ayrıcalıklı hizmetine ilişkin bilinmesi gereken tüm detayları paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamalar sonucunda daha önce çalışma hayatı içerisinde hiç bulunmamış ya da doğum vb. sebeplerden ötürü çalışma hayatını sonlandırmak zorunda kalmış olan ev hanımlarının emekli olabilecekleri öğrenildi.

Ev Hanımlarının Emekli Olma Şartları Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanımlanan emeklilik hakkından yararlanmak isteyen ev hanımlarının en az 25 yıllık evli olmaları ve 50 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Söz konusu şartları sağlayan vatandaşlar, brüt asgari ücretin yüzde 32’sini prim olarak yatırarak emekli olabilmektelerdir.

Ev Hanımları Emeklilik İşlemleri İçin Nereye Müracaat Etmelidir?

Emekli olmak isteyen ev hanımlarının isteğe bağlı prim ödemesi yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat etmeleri gerekmektedir. Söz konusu müracaatlar SGK Müdürlüklerine şahsen yapılmalıdır. Başvuru esnasında kimlik ibrazı zorunludur.