Emekli maaşı alan milyonlarca kişiye müjde geldi: İkramiye ödemesi belli oldu! Zamlı ikramiye tutarı…

Türkiye’de yaşayıp emekli maaşı alan toplam 13 milyon emekliye yılın üçüncü müjdesi verildi! Emekli maaşına 2022 yılında gelen zam ve Ramazan Bayramı ikramiyesinin ardından Kurban Bayramı ikramiyesi de açıklandı. İşte detaylar…

Her bayram olduğu gibi 2022 yılı Kurban Bayramı’nda da ikramiye ödemelerinin bayram öncesinde 13 milyon emekli maaşı alan vatandaşın hesabına yatırılacağı duyuruldu. Bu sayede tüm emekliler ikramiye ödemeleri ile bayram öncesi acil ihtiyaçlarını karşılayabilecek veya birikimlerine katkı sağlayabilecekler.

İKRAMİYELERE ZAM GELECEK Mİ?

Ramazan Bayramı’nda emeklilere ödenen ikramiyelere herhangi bir zam yapılmamış, maaş iyileştirmesi için ise Temmuz ayına işaret edilmişti. Devlet tarafından yapılan son düzenlemeler ile birlikte ise emekli ikramiyesi alacak olan kişiler ödemelerini zamlı olarak alabilecekler. Hükümet kaynakları da eğer zam gelirse ikramiyelerin 1500 TL olacağını ifade ediyorlar. Söz konusu zam gelirse emeklilere bu sefer 1100 TL değil, 1500 TL bayram ikramiyesi ödenecek.

İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu sene Kurban Bayramı’nın ilk günü 8 Temmuz olacak. İkramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacağı için ikramiye ödemelerinin Haziran ayının 20’sinden sonra hesaplara geçmesi bekleniyor.

Exit mobile version