Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş dikkat: Emekli maaş zammında flaş gelişme!

Emekli maaşı alanlar merakla zammı bekliyor. Milyonlarca emeklinin gözü maaşlarına yapılacak zamda. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine toplantısında emekli maaşı da görüşülecek. Kabine toplantısının ardından çıkan karar Meclis’e sunulacak.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşlarına yapılacak olan zamda. Emekli maaşları, bugün yapılacak olan Kabine’nin önemli konusu arasında. 7500 lira olan en düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye yükseltilmesi yükseltilmesi ve seyyanen zam seçenekleri var.

EMEKLİYE YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ

Yapılacak düzenlemelerle emekliye zammın yüzde 50’ye ulaşması hedefleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, emekli aylıklarına yönelik çalışmanın tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını söyledi.

ARTIŞ OCAN AYINDAN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Emeklilere yapılacak ilave artışın ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. SSK, Bağ-Kur emekli aylıkları Ocak ayında Temmuz-Aralık 2023 dönemi enflasyon oranında artacak. Bu hafta faaliyetlerine başlayacak olan Meclis’te yapılacak yasal değişiklikle 6 aylık oranın üzerinde bir artış gerçekleştirilecek.

Exit mobile version