Emekli maaşı alan tüm emekliler dikkat: Bir defaya mahsus ikramiye verilecek!

Emeklileri yakından ilgilendiren bir konu gündeme geldi. Emekliye bir defaya mahsus ikramiye verileceği konuşuluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ne zaman verileceği merak konusu olurken, yeni gelişmeler de yaşandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin Giresun İl Başkanlığı’nda ‘Şehir Buluşmaları’ toplantısında konuyla ilgili sorulan soruya yanıt verdi. İşte, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin bilgiler…

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesiyle ilgili detaylar merakla araştırılıyor. 5 bin TL olarak emeklinin hesabına yatması beklenen ikramiyenin 29 Ekim’den önce açıklanacağı tahmin ediliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, “Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekliler gündeme gelen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin detaylarını merak ediyor. Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan verilen emekli ikramiyesinin ardından bir defaya mahsus Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği konuşuluyor.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlıklar yapılıyor. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version