EkonomiGündem

Emekli maaşı alan tüm emekliler dikkat: Hesaplara para yatacak!

Emeklileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Emeklilerin yakından takip etiği 5 bin TL ikramiyenin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verileceği belli olmuştu. Peki, çalışan emekliye ikramiye ne zaman hesaplara yatacak?

Çalışmayan emekliye verilen 5 bin TL ikramiyenin tüm emeklileri kapsayacağı açıklanmıştı. Buna göre, çalışan emekli de 5 bin TL ikramiye alacak. Kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Genel Kurul’da ise teklifin ilk 46 maddesi kabul edildi. Ancak, bütçe görüşmeleri dolayısıyla torba kanun teklifi görüşmelerine ara verildi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri 25 Aralık’ta sona erecek. Toplam 86 maddeden oluşan teklifin kalan maddelerinin ise 26-27 Aralık tarihlerinde görüşülmesi bekleniyor.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu, teklifin planlandığı gibi yasalaşması halinde Aralık ayı sona ermeden ikramiyelerin emeklilere ödenmesi için hazırlık yaptı. Muhalefet partilerinin teklifle ilgili bazı maddelerde çekinceleri olsa da ikramiyenin bu ay yetişmesi için görüşmelerin hızla tamamlanması için çaba sarf etmesi bekleniyor.

Teklifin yasalaşması konusunda son anda bir sürpriz gelişme yaşanmazsa 5 bin TL ikramiyenin ayın son günlerinde hesaplara yatması öngörülüyor.