Emekli maaşı alanlar dikkat: Ekim sonunda maaşınıza ek para yatırılacak!

Emekli maaşı alan vatandaşlara duyuru yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında emekli vatandaşlarımıza bir sefere mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağı duyurulmasının ardından emekliler ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini araştırmaya başladı. Peki kimler bu 5 bin TL’den faydalanabilecek? Maaşa ek 5 bin TL hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar

EMEKLİYE 5 BİN LİRA NE ZAMAN VERİLECEK?

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini, gerekli talimatları verdiğini hatırlatan Erdoğan, emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını söyledi.

Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak.” dedi. Buna göre 1-15 Kasım 2023 tarihleri arasında ödemelerin gerçekleştirileceği söylenebilir.

EMEKLİYE 5000 TL KİMLERE VERİLECEK, ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında kasım ayının ilk yarısı itibariyle hesaplara yatırılacak olan 5 bin liralık tutardan fiilen çalışmaya devam edenlerin yararlanamayacağını belirtti. Bu kapsamda fiilen çalışan emekliler 5 bin lira ödeme alamayacaklar.

Exit mobile version