Emekli maaşı alanlar dikkat: Haziran ayında çift ödeme alacaksınız!

Emekli maaşı alan vatandaşlara açıklama yapıldı. Emekli maaşı alacak vatandaşlara duyuru yapıldı. Her sene olduğu gibi emekli maaşı alan vatandaşlara bayramlarda bayram ikramiyesi ödemesi yapılırken Kurban Bayramı’nın gelmesi ile emekli maaşı artı bayram ikramiyesi hesaplara geçirileceği bildirildi.

2023 HAZİRAN AYI EMEKLİ MAAŞI ERKEN Mİ YATACAK?

2023 yılında Kurban Bayramının ilk günü Haziran ayının sonuna denk gelmektedir. Geçtiğimiz dini bayramlarda emekli maaşı ödemeleri, bayram tarihine göre öne çekilmişti. Bu yıl henüz emekli maaşlarının erken yatıp yatmayacağına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Emekli maaşı ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yatırılıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emekli maaşı ödemeleri 1 hafta önceden hesaplara aktarıldı.

Ancak Kurban Bayramı’nın ay sonuna gelmesi sebebiyle henüz emekli maaşının erken yatıp yatmayacağı bilinmiyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

EMEKLİ MAAŞLARI TAHSİS NUMARASINA GÖRE YATIRILIYOR

Normal şartlarda emekli maaşları tahsis numarasının son hanesine göre yatırılmaktadır. SSK emeklilerinde ödeme takvimi şu şekilde;

Son rakamı 9 olanlar her ayın 17’sinde,

7 olanlar 18’inde,

5 olanlar 19’unda,

3 olanlar 20’sinde,

1 olanlar ayın 21’inde,

8 olanlar 22’sinde,

6 olanlar 23’ünde,

4 olanlar 24’ünde,

2 olanlar 25’inde

0 olanlar ise her ayın 26’sında maaş ödemelerini alırlar.

Bağ-Kur’dan emekli olanlar ise tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar her ayın 25’inde, 3,1 olanlar 26’sında, 8,6,4 olanlar ayın 27’sinde, 2 ve 0 olanlar 28’inde ödemelerini almaktadır.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK!
Kurban Bayramı sebebiyle SSK, Bağ-Kur emeklilerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere ikramiye olarak 2.000 TL yatırıldı. Bu Kurban Bayramı’nda yeni bir karar alınmaması durumunda bayram ikramiyeleri 2.000 lira olarak hesaplara yatırılacak. İkramiye ödemelerinin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

2023 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ
Kurban Bayramı 1. Gün-28 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı 2.Gün-29 Haziran Perşembe

Kurban Bayramı 3.Gün-30 Haziran Cuma

Kurban Bayramı 4. Gün-1 Temmuz Cumartesi

Exit mobile version