EkonomiGündem

Emekli maaşı alanların hesaplarına bugün para yatırılacak: Duyuru yapıldı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde Nisan ayında ilk maaşlarını alan vatandaşlar bayram ikramiyelerini ne zaman alacağını merakla araştırmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’dan konu ile ilgili açıklama yapıldı.

BUGÜN HESAPLARA PARALAR YATIRILACAK

SGK nisanda gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan’dan önce olanların bayram ikramiyelerinin 9 Mayıs’ta yani bugün ödeneceğini duyurdu.

SGK’den yapılan yazılı açıklamada, Kurumun 5510 sayılı kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödediği belirtilerek şunlar kaydedildi.

“2023 yılı mart ayı öncesinde gelir ve aylık almakta olanlar ile mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödenmiştir.

Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecektir.”

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesi yüzde 82 artışla 1.100 TL’den 2.000 TL yükseltildi. 2023 yılında Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere toplamda 4.000 TL ödeme alacak.