Ekonomi

Emekli maaşı bilgilerinde sorun: Hesaba yatan ile e-Devlet’te farklılık var

Yasal düzenlemelerle en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkarılması ve SSK Bağkur emekli maaşlarına yapılan yüzde 11,68 artışlarla yüzde 49,25’e yükseltilmesiyle birlikte, milyonlarca emekli maaş fark ödemelerini hesaplarında görmeye başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emeklinin güncellenen maaş bilgilerini e-Devlet üzerinden yayınladı. Bazı emekliler, hesaba yatan ek zam paralarına rağmen e-Devlet’te maaş bilgilerinin hala önceki maaşlarına göre güncellenmediğini fark etti. Bu durum, son maaş artışının seyyanen yapılıp yapılmadığı endişesini doğurdu.

Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, en düşük emekli maaşlarını 10 bin liraya çıkaran düzenleme, seyyanen yapılan maaş artışı ve emeklilerin kök ücretlerinin değiştirilmemesi gibi faktörlerle birlikte maaş bilgilerinde karmaşa yaşandı. Özellikle Temmuz ayındaki enflasyon farkının yüzde 37,57’lik artırılmış maaş üzerinden hesaplanma riski, emekliler arasında endişeye neden oldu.

e-Devlet durumu güncelleyecek

Hesaba yatan para ile e-Devlet’teki emekli aylık bilgisinin örtüşmemesi, emekliler arasında ciddi endişelere yol açtı. Ancak, bu durumun geçici olduğu ve SGK’nın ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş bilgilerinin önümüzdeki günlerde e-Devlet’te düzeltilmesinin beklendiği belirtiliyor.