Emekli maaşlarına 3.000 TL seyyanen zam müjdesi! Nefesler tutuldu: Az önce belli oldu

Temmuz ayında yapılan enflasyon zammının ardından emekli maaşlarına bir ek zam daha yapılacağı iddia edilerek  yapılan açıklamada, emekli maaşlarına yapılacak ikinci zammın sabit bir miktar yerine, mevcut maaşların belirli bir yüzdesi üzerinden gerçekleştirileceği paylaşıldı.  Bu sistem, yüksek maaş alan emeklilerin daha fazla artış elde etmesini sağlarken, düşük maaş alan emeklilerin daha az artış almasına neden olacağı aktarılarak yapılan tahminlere göre, emekli maaşlarının ortalama 1.500 TL ile 3.000 TL arasında artmasının muhtemel olduğu bildirildi.

DÜŞÜK GELİRLİLER DAHA FAZLA YARARLANACAK

Kou ile ilgili olarak hükümet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, emekli maaşlarında önemli bir artış yaşanması öngörüldüğü bildirildi ve özellikle düşük maaş alan emekliler, bu ek zamdan daha fazla faydalanacağı ve yeni zam oranı kesinleşmemiş olsa da, düşük gelirli emeklilerin bu artıştan daha fazla yararlanacağı ifade edildi. Bu zam henüz kesin değil ancak bir gelişme olduğunda okuyucularımızla paylaşacağız.

BU AY ZAM BEKLENİYOR

Emeklilerin merakla beklediği ek zammın bu ay içinde yansıması beklenirken zam kesinleşmedi.  Yeni zam oranı ve detaylarıyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Exit mobile version