Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekli maaşlarına refah payı eklenmeyecek! Sonuçta emekli zam oranı belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmeyeceğine dair önemli açıklamalardabulundu. Bu doğrultuda Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranının büyük oranda belirlenmesine yardımcı olduğu belirtilerek  emekliler, Temmuz zammını heyecanla beklerken, enflasyon verileri de bu süreçte kritik bir önem taşıdğı bildirildi. Ayrıca 5 aylık enflasyona göre emekliler yüzde 22,72’lik bir zam garantisiyle karşı karşıya olunduğu da bildirildi.

RFAH PAYI OLMAYACAK

Emekliler, enflasyon rakamlarına refah payının eklenip eklenmeyeceğini merak ederken Bakan Işıkhan’ın açıklaması, bu beklentileri suya düşürdü ve refah payının gündemde olmadığı bildirildi. Konu ile ilgili olarak  emekli maaşlarındaki zam oranı büyük ölçüde şekillenmeye başladığı ve  5 aylık enflasyona göre yüzde 22,72’lik zam garantisi verilmiş olsa da kesin rakam, Haziran enflasyon verisinin açıklanmasıyla netleşeceği vurgulandı.

EMEKLİYE ZAM ORANI

Piyasa katılımcıları, haziran ayı TÜFE artışını yüzde 2.52 olarak bekliyor. Bu veri, emekli maaşlarındaki zam oranının belirlenmesinde önemli bir kriter olarak değerlendirilirken Haziran ayında beklenen TÜFE artışıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 25-26 aralığında olacağı ve refah artışı olmayacağı için emeklilere sadece enflasyon oranında zam yapılacağı aktarıldı.