Ekonomi

Emekli promosyonlarında tartışma da zamlanma da bitmez; emekli promosyonları her an 15 bin TL olabilir! Formül belli…

Emekli promosyonları her ne kadar artmış olsa da bazı uzmanlar, emekli promosyonu yıllık enflasyona vurduğunda enflasyonun altında kaldığına dikkat çekmeye başladı. O isimlerden biri olan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, emeklileri birlik olmaya davet ederken; gözler bir kez de en yüksek promosyon ödemesi gerçekleştiren bankalara döndü.

PROMOSYONLARINA İLİŞKİN YENİ BİR AÇIKLAMA GELDİ

Emekli promosyonlarını enflasyonun altında bulanlar, emeklileri uyaran açıklamalarda bulunmaya başladı. O isimlerden biri olan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, emekli promosyon ödemeleri hakkında çarpıcı açıklamalar gerçekleştirdi. Başkan Şahin, açıklamalarında; “Bazı kurumlarda 30-32 bin TL’ye çıkan promosyon görüşmelerinin olduğunu duyuyoruz. Bunun sebebi ne? 12 bin çalışanın olması. Burada 12 milyon emekli var. 12 milyon emekliyle bankaların karşısına çıkılırsa emeklilerin eline 10-15 bin TL belki daha fazla promosyon geçebilir” ifadelerini kullandı.

PROMOSYON ÖDEMELERİ ŞU AN BANKA BANKA DEĞİŞİYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’in açıklamalarının ardından promosyonlar bir kez daha mercek altına alındı. Her bankada değişen tutarlarda ödenen promosyonlar incelendiğinde Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın emekli maaşı 1.500 TL’ye kadar olan kişilere 500 TL; emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan kişilere 625 TL; emekli maaşı 2.500 TL ve üzerinde olan kişilere ise, 725 TL promosyon ödediği görüldü. Türkiye İş Bankası ve Türkiye Finans Bankası, emeklilere 5 bin TL’ye varan promosyonlar öderken; TEB, emeklilere 5 bin 500 TL’ye varan promosyon ödemelerini gerçekleştireceğini açıkladı.

EN YÜKSEK PROMOSYON VEREN 5 BANKA BELLİ OLDU

Öte yandan bu ay itibariyle en yüksek promosyon veren 5 banka Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Akbank, ING Bank ve QNB Finansbank bankaları oldu. Akbank, ING Bank ve QNB Finansbank isimli bankalar emeklilere 7 bin TL’ye varan promosyon ödemeleri için temmuz ayının sonu itibariyle düğmeye basmıştı. Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası ise, ağustos ayı başı itibariyle emekli aylığı 1.500 TL’ye kadar olan emeklilere 4 bin 850 TL; emekli aylığı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emeklilere 6 bin TL; emekli aylığı 2.500 TL ve üstünde olan emeklilere ise 7 bin 250 TL nakit promosyon ödemeye başladı.