Emekli Promosyonlarını Almış Olanları İlgilendiriyor; Emekli Maaşınızı Taşıdıysanız Asla Üzülmeyin; Bu Yöntem ile Hala Yüksek Promosyonlardan Yararlanabilirsiniz…

Son dönemlerde emekli vatandaşların geçim sıkıntısına çare olabilecek rakamlara kadar ulaşmış olan bankaların promosyon ödeme tutarları, taahhütnameye imza atıp emekli maaşlarını taşımış olan vatandaşları bir hayli üzmüştü. Ancak, konuya ilişkin açıklama gerçekleştiren sigorta ve finans uzmanları emeklilerin bu zamlı promosyon tutarlarından yararlanabileceğini duyurdu. Tek yapmak gereken ise, bankaya başvurmak.

Promosyon Tutarları 5 Bin 500 TL Sınırına Yükseldi

Emekli maaşlarına gelen zammın ardından hızla promosyon tutarlarına zam yapan bankalar, emekli müşteri çekebilmek için yarışa girdi. Bugün en düşük promosyon veren bankalar, maaşı 1.500 TL’ye kadar olan emeklilere 500 TL, 1.500 TL ile 2 bin 500 TL arasında olan emeklilere 625 TL, 2 bin 500 TL ve üzerinde olan emeklilere ise 750 TL promosyon öderken; en yüksek promosyon veren bankalar, maaşı 1.500 TL’ye kadar olan emeklilere 3 bin 500 TL, 1.500 TL ile 2 bin 500 TL arasında olan emeklilere 4 bin 250 TL, maaşı 2 bin 500 TL ve üzerinde olan emeklilere ise 5 bin 550 TL nakit promosyon ödemeye başladı.

Anlaşmayı Geçmişte Yapanların Güncelleme Talep Etmesi Gerekiyor

Maaş taşıma işlemini gerçekleştirmiş olan vatandaşların, zamlanan promosyon tutarlarından yararlanabilmesi için bankasına başvuru yapması gerekiyor. Bankaya ‘güncelleme’ talebiyle başvuru yapan vatandaşlar, geriye dönük olarak promosyon alabiliyor. Örneğin, daha önce banka ile anlaşması gereği 2 bin 500 TL promosyona el sıkışmış olan bir vatandaşın bankası, maaşına göre şu an 5 bin 500 TL ödeme gerçekleştiriyorsa, bu vatandaşın bankaya başvurması halinde 3 bin TL daha almaya hakkı doğuyor. Bankalar, bu konudaki talepleri sözleşme devam ettiği sürece karşılamakla yükümü tutuluyor.

Exit mobile version