Ekonomi

Emekli promosyonlarının artacağı iddiası, gözleri en çok promosyon ödeyen bankalara çevirtti! Açıklamalar arka arkaya geldi… 15 bin TL mi?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner’den arka arkaya emekli promosyonları açıklaması geldi. Emekli promosyon tutarlarını düşük bulan başkanlar, promosyonlar gelmesi gereken tutarı açıkladı.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI, PROMOSYONLARIN ARTMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADI

Emeklilere ödenilen promosyonların düşük olduğuna daire çarpıcı açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, emekli promosyonların 15 bin TL’ye yaklaşmasının yöntemini; “Bazı kurumlarda 30-32 bin TL’ye çıkan promosyon görüşmelerinin olduğunu duyuyoruz. Bunun sebebi ne? 12 bin çalışanın olması. Burada 12 milyon emekli var. 12 milyon emekliyle bankaların karşısına çıkılırsa emeklilerin eline 10-15 bin TL belki daha fazla promosyon geçebilir” ifadeleriyle anlattı.

MEMUR-SEN MANİSA TEMSİLCİ DE EMEKLİ PROMOSYONLARIN ARTIRILMASINI TALEP ETTİ

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’in ardından açıklama gerçekleştiren Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, promosyonların düşük kaldığını, “Kamu görevlileri için bankalara yatırılan parasal miktar büyük oranda artmasına rağmen geçmiş dönem itibariyle yapılan anlaşmalar gereği kamu görevlilerine verilen promosyon ödemeleri düşük kalmıştır. Bu çerçevede, yeni yapılan anlaşmalarda ödenen promosyon ödemeleri ile geçmiş dönem promosyon ödemeleri arasında uçurum oluştuğu gerçeği görülmeli, promosyon ödemelerinin kamu görevlilerinin emek ve ücretlerinden kaynaklanan bir hak olduğu unutulmamalıdır” ifadeleriyle vurguladı.

EN YÜKSEK PROMOSYONU NAKİT OLARAK BU İKİ BANKA VERİYOR

Öte yandan emekli promosyonlarının artırılmasına ilişkin arka arkaya gelen açıklamalarından ardından gözler bir kez daha banka promosyonlarına çevrildi. Ağustos ayının başı itibariyle emeklilere ödedikleri promosyonlarda artışa giden Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası, promosyon tutarlarını nakitte 7 bin 200 TL’ye kadar çıkarmış ve bu ayın en yüksek promosyon veren bankaları olmuştu. Bu bankalardan gerçekleştirilen açıklamaya göre, emekli aylığı 1.500 TL’ye kadar olan emekli vatandaşlara 4 bin 850 TL; emekli aylığı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emekli vatandaşlara 6 bin TL; emekli aylığı 2.500 TL ve üzerinde olan emekli vatandaşlara ise, 7 bin 250 TL nakit promosyon ödenmeye başlandı.