Emekli vatandaşlardan devlet kurumlarına çağrı: Bayram ikramiyesi o tutara yükseltilsin! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar yatacak?

Sene başında TÜİK verileri ve kabine toplantısından çıkan ek zam kararı ile birlikte maaşlarına toplamda yüzde 30,95 oranında zam alan emekliler, gündelik hayatta satın alınan hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine yapılan yüksek oranlı zamlardan sonra zamların eridiğinden şikâyet etmeye başladılar. Davalarında haklı olan ve geçinmek konusunda günden güne zorlanmaya başlayan emekli vatandaşlar, hakları olan emekli ikramiyelerine bel bağlamaya başladılar.

En temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan emekli vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatacak olan emekli bayram ikramiyelerinin hangi tutarda yatacağı merak konusu oldu. Sosyal medya hesaplarında konuya ilişkin paylaşımlar yaparak ilgili devlet kurumlarına çağrıda bulunan emekli vatandaşlar, ikramiye tutarına ilişkin net bir tutar belirlediklerini açıkladılar.

Emekli Vatandaşların İkramiye Çağrısı!

Yeni dönemde ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü günden güne geçim derdi büyüyen emekli vatandaşlar, nakit desteği alabilecekleri alternatif yöntem arayışına girdiler. Bu noktada yakın zamanda dağıtılacak olan emekli ikramiyelerine bel bağlayan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak konu ile ilgili yetkili olan kurumlara seslerini duyurmaya çalıştılar.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca emekli vatandaş, sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlar ile emekli bayram ikramiyesi tutarının en az 2 bin TL olması gerektiğini ifade ettiler.

İşçi, Esnaf ve Çiftçiden İkramiye Talebi!

Sene başında kabine toplantısından çıkan ek zam kararından yararlanamayan esnaf, işçi ve çiftçiler, bayram ikramiyelerine ilişkin devlet kurumlarına çağrıda bulundular. İlgili gruplarda yer alan vatandaşlar, bayram ikramiyesinin 2 bin 500 TL’ye yükseltilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen bayram ikramiyelerinin 2 Mayıs tarihinde hesaplara yatacağı düşünülüyor.

Exit mobile version