Emekli ve memurların beklediği ocak zammında yeni gelişme: zam yüzde 17’yi geçebilir! İşte yeni zamma ilişkin tüm detaylar…

Bir süre önce altı aylık enflasyon oranınca zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle birlikte, enflasyon farkını toplu sözleşme zammı üzerine alan memur ve Emekli Sandığı emeklileri, zamlı maaşlarını almaya başladı. Temmuz ayından itibaren zamlı maaş alan memur ve emeklilerde yeni bekleyiş ocak ayında gelecek olan yeni zam oldu. Şimdiden enflasyon rakamlarını takip etmeye başlamış olan memur ve memur emeklileri için ilk iki aylık sonuçlar geçtiğimiz gün itibariyle netleşti.

YENİ ZAMLAR İÇİN ENFLASYON RAKAMLARI ÖNEMLİ

Temmuz ayının ardından yeni zam alacakları ocak ayını beklemeye başlamış olan memur ve emekliler için önemli olan enflasyon rakamları bir bir açıklanmaya başladı. Temmuz ve ağustos ayı için enflasyon verilerini geçtiğimiz gün açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, kısaca TÜİK, iki ayın toplam enflasyon rakamını yüzde 3,86 oranında açıkladı. Şimdiden bu oranı garantilemiş olan emeklilerin yanı sıra, 4 milyon memurun 2023 yılının ilk yarısı için yüze 8 zam üzerine ortaya çıkan enflasyon farkının zammını alacağı öğrenildi. Öte yandan tam bir zam için TÜİK’in Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayındaki enflasyon verilerini de açıklaması gerekiyor.

ORTA VADELİ PROGRAM’A GÖRE ZAM YÜZDE 17

Ocak zammına henüz dört ay varken, geçtiğimiz gün Orta Vadeli Programı’nı açıklayan hükümet yetkilileri, 2022 yılı enflasyon tahminlerine ilişkin bilgiyi de bu program kapsamında kamuoyu ile paylaştı. Yayınlanan programa göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 16, memur ve memur emeklileri için ise yaklaşık yüzde 17 oranında zammın gerçekleşebileceği hesaplandı. Ancak bu rakamlar tahmini bir zam oranı ortaya koyduğu için hem memurların hem de emeklilerin önümüzdeki ayları beklemesi gerekiyor.

Exit mobile version