Emekli zammı yüzde 42,60 olarak açıklandı: İşte kök maaşlara yapılan zam detayları

Emeklilere yapılan zamlar sonunda resmiyet kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurarak beklenen açıklamayı gerçekleştirdi. Bu gelişme, emeklilerin kök maaşlarını da etkiledi. Peki, 2024 emeklilerin kök maaşlarına ne kadar zam geldi ve yüzde 42,6’lık zam sonrasında yeni kök maaşlar kaç TL oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 42,60 oldu. Temmuz ayını işaret eden Erdoğan, bu tarihte memur zammıyla emekli zammının eşitleneceğini ifade etti.

En düşük emekli maaşı da bu kapsamda netleşti. Alınan karar doğrultusunda 2024 en düşük emekli maaşı yüzde 33,33 oranında zamla birlikte 7.500 liradan 10.000 liraya yükseldi.

Zam sonrasında kök maaşlar şu şekilde hesaplandı

Yapılan zamlar sonrasında en düşük emekli maaşı alan vatandaşlar da kendi kök maaşlarını hesaplamak için e-Devlet şifresi kullanabilirler. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yöntemle kök maaşlarını hızlı bir şekilde öğrenebilirler.

Öte yandan, zamlı SSK emekli maaşları ve Bağ-Kur emekli maaşları ödeme takvimine göre, tahsis numarasının son rakamına bağlı olarak belirlenen günlerde ödenecek. Bu takvim şu şekildedir:

Zamlı SSK emekli maaşları ödeme takvimi

Bağ-Kur emekli maaşları ödeme takvimi

 

Exit mobile version