EkonomiGündem

Emekliler bugün banka hesaplarını kontrol etsin: Paralar hesaplara yatacak!

Milyonlarca emeklinin beklediği ödemeler bugün hesaplara yatacak. Başvuru yapan her emeklinin ödemeleri bugün itibariyle gerçekleşmiş olacak. Buna göre, kamu bankalarına emekli maaşını taşıyan her emekliye 12 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi yapılacak.

PARALAR BUGÜN HESAPLARA YATACAK

Kamu bankalarının promosyon tutarı artırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kamu bankalarının promosyon tutarının 8-12 bin liraya çıktığını müjdelemişti. Bunun ardından başlayan başvurular rekor kırmıştı. Başvuru yapan emekli vatandaşların bugünden itibaren hesaplarına promosyon paraları yatacak.

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Promosyonlar için başvuru, bankalardan ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bankalar emekliye promosyon için 3 yıl taahhüt istiyor. Daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapmak mümkün. Birden fazla emekli maaşı alanlar ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecek.

ZİRAAT BANKASI GÜNCEL EMEKLİ PROMOSYON MİKTARI

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize Bankamızca;

10.000.TL ye (10.000.TL hariç) kadar olanlara 5.000.TL,

10.000.TL – 15.000.TL (15.000.TL hariç) arasında olanlara 8.000.TL,

15.000.TL – 20.000.TL (20.000.TL hariç) arasında olanlara 10.000.TL,

20.000.TL ve daha fazla olanlara 12.000.TL, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

DAHA YÜKSEKPROMOSYON İÇİN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİR

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş şu ifadeleri kullandı;

“Hali hazırda promosyon alanlar da daha yüksek promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabilirler. Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur. Sadece almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir.”

Karakaş, “Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür” dedi.