EkonomiGündem

Emekliler dikkat: Hala çalışan emekliye ödeme yapılmayacak!

Emeklilerin merakla beklediği ödemeyle ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklileri ilgilendiren bir kararı duyurdu. Alınan karara göre, emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacak. Ancak çalışan emekli kapsam dışı olacak.

Emekliye 5 bin TL verileceği gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Öte yandan fiilen çalışan emeklinin ise kapsam dışı olduğunu belirtti. 5 bin TL ödemeden yararlanacak emeklilerin hesabına kasım ayının ilk yarısında paraları yatacak.

5 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak.” dedi.

Yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar gözden geçirileceğini söyleyen Erdoğan, her türlü fedakarlığı sergileyeceklerinin altını çizdi.