Ekonomi

Emekliler dikkat Hesaplarınıza en az 2000 TL ödeme gelecek! Maaş zammından sonra hemen başvuru yapın!

Geçtiğimiz dönem ortaya çıkan enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasından sonra memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı belirlenmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon oranlarının açıklandığı gün düzenlemiş olduğu yılın ilk kabine toplantısı sonrasında hem memuru hem de emekliyi sevindirecek bir ek zam kararı açıklandı. Buna göre yeni dönem itibari ile en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Emekli maaşlarının yükselmesi, emekli müşteri sayısını arttırmak isteyen kamu bankalarını ve özel bankaları harekete geçirdi. Bankalar yeni dönem itibari ile emekli promosyon ödemelerinde çalışmalar yaparak, birbirinden avantajlı kampanyalar hazırladı. Bu kapsamda hem Türkiye İş Bankası hem de Türkiye Ekonomi Bankası, yeni dönem emekli promosyon ödemelerinin tutarlarını ve şartlarını açıkladı.

2022 İş Bankası Emekli Promosyon Ödemesi

Emekli müşteri sayısını arttırmak isteyen bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası, yeni dönem emekli promosyon ödemelerinde çeşitli değişiklikler yaptı. Banka 2022 yılı itibari ile alınan emekli maaşı tutarlarına göre ödeyeceği promosyonları şu şekilde belirledi:

  • 1.500 TL’nin altında maaş alan emeklilere: 1.750 TL
  • 1.500-2.499 TL arasında maaş alan emeklilere: 1.875 TL
  • 2.500 TL’nin üzerinde maaş alan emeklilere: 2.000 TL

2022 Türkiye Ekonomi Bankası Promosyon Ödemesi

Özel bankalardan biri olan Türkiye Ekonomi Bankası da yeni dönem emekli maaşı promosyon ödemelerin de çeşitli düzenlemeler yaptığını açıkladı. TEB’in geliştirmiş olduğu 2022 promosyon ödemesi kampanyası, özel bankalar arasında ki rekabeti kızıştırdı. TEB yeni dönem itibari ile emeklilerin promosyon ödemesine ek olarak Bonus ödeme yapacağını ilan etti. Buna göre 2022 TEB promosyon ödemeleri şu şekilde değişmiş oldu:

  • 1.500 TL’nin altında maaş alan emeklilere: 1.850 TL
  • 1.500-2.499 TL arasında maaş alan emeklilere: 2.300 TL
  • 2.500 TL’nin üzerinde maaş alan emeklilere: 2.750 TL

Emeklilerin yukarıda belirtilmiş olan emekli maaşı promosyon ve Bonus ödemelerinden yararlanmaları için TEB bankasına en az iki otomatik ödeme talimatı vermeleri gerekmektedir.

Promosyon Ödemelerinden Kimler Yararlanabilir?

Bankaların 2022 promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşların, ilgili bankaya maaş hesaplarını taşımaları gerekmektedir. İlk kez maaş olacak olan emeklilerin ise maaşlarının yatacağı bankayı, promosyon ödemesi almak istedikleri banka olarak tercih etmeleri gerekmektedir. Ayrıca hem eski emekliler hem de yeni emekliler ilgili bankalara, maaşlarını 3 yıl boyunca o bankadan alacaklarına dair taahhüt vermelidirler.