Emekliler dikkat: Paralar yattı! Bugünden itibaren ATM’ye gidip çekin

Emekli vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Emeklinin beklediği ödemelerle ilgili gelişme yaşandı. Emekliye yapılan maaş zammı farkı bugünden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Buna göre, SSK emeklisinin zam farkı bugün, Bağ-Kur emeklisinin ise yarın yatırılacak.

EK ZAM FARKI HESAPLARA YATIYOR

Emekli ek zam farkı ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ek zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete’de de yayımlandı. Bunun üzerine ek zam farkları bugün itibariyle yatmaya başladı.

SSK emeklilerine bugün, Bağ-Kur’lulara ise yarın (7 Şubat) maaş farkı yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya yükseltildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise aynı gün zam farklarının ödenmesi konusunda tarih vermişti. Bakan Işıkhan “SSK, Bağ-Kur ve hak sahiplerinin fark tutalarını ödemeye başlıyoruz. Ödemeler SSK için 6 Şubat’ta, Bağ-kur için 7 Şubat’ta” açıklamasında bulunmuştu.

 

 

Exit mobile version