Emekliler dikkat! 3 yıl bitmeden promosyonunuzu yenileyip ek para alabilirsiniz

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılan ek zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte, bankaların emekli promosyonlarında da güncelleme bekleniyor.

Bankaların emekli promosyonlarında, emekli maaşı referans alınarak kademeli şekilde artan ödemeler yapılıyor. 2023 yılında yapılan güncellemeyle birlikte, en yüksek promosyon tutarı 10 bin TL’ye çıkarılmıştı. Ancak yeni zamla birlikte, bu tutar da yetersiz hale geldi.

ING Bank ve Katılım Finans, yeni yılda yaptıkları duyuruyla emekli promosyonunu 15 bin TL’ye kadar çıkarırken, Garanti BBVA, İş Bankası ve birçok özel bankanın da promosyon tutarlarında güncellemeye gitmesi bekleniyor.

Emekli maaşını farklı bankaya taşımadan da promosyon almak mümkün

Mevcut sözleşme gereği emekli müşteriler, promosyon sözleşmesini kabul etmeleri halinde 3 yıl boyunca maaşlarını başka bankaya taşımayacaklarına dair söz verse de maaşı farklı bankaya taşımadan dahi yeni promosyon ödemesi almak mümkün.

Örneğin 3 yıllık sözü karşılığında 2023 yılının ocak ayında 7 bin 500 TL promosyon alan bir emekli, yeni yılda maaşına karşılık 10.000 TL promosyon verilmesi halinde ilave 5 bin TL nakit alma hakkı kazanacak.

Eski promosyon farkını kapatıp yeniden para alınabiliyor

7 bin 500 TL’nin 3 yıllık promosyon tutarı olduğu dikkate alındığında, bir yılın geride kalması halinde ilgili emekli, 5 bin TL ödeyerek mobil uygulama üzerinden emeklilik sözleşmesini iptal edebilmekte. İptal işleminin hemen ardından yapılan yeni başvuru ile emekliye, üç iş günü içerisinde 10 bin TL’lik ödemesi aktarılmakta.

Bu sayede emekli, 3 yıllık sözünü tazeleyerek 5 bin TL ek gelir sağlayabilmekte. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve düşük emekli maaşları, milyonlarca emekliyi promosyon taahhüt süreleri tamamlanmadan yeni söz verme uygulamasına yöneltiyor.

 

Exit mobile version