Emekliler hem enflasyon zammı hem ikramiye ödemesi alacaklar! İkramiyeye zam yapılacak mı? Temmuz memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon oranına bağlı olarak maaşlarına zam alacak olan memur ve memur emeklileri, geri sayıma başladı. Ek olarak Kurban Bayramı’nın bu yıl temmuz ayında kutlanacak olması da çifte zam beklentisini arttırdı.

Mayıs Enflasyon Oranı Bugün Açıklanacak!

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarının hesaplanması için gerekli olan enflasyon verilerinden 5’incisi olan mayıs ayı enflasyon oranı, bugün açıklanacak.

Beklentilere Göre Maaş Hesapları Belli Oldu!

Bugün açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon oranı heyecan ile beklenirken, uzman tahminlerine göre yıllık enflasyon oranı yüzde 70’in üzerine çıkacak. Bu kapsamda yeni bir hesap ortaya koyan piyasa uzmanları, 6 aylık enflasyona göre muhtemel memur ve memur emeklisi maaşlarını şu şekilde belirledi:

İkramiye Zammı Yapılacak Mı?

2018 senesinde bin TL olarak hesaplara aktarılmaya başlayan emekli ikramiyesi, 2021 yılında 100 TL zam alarak bin 100 TL’ye yükselmişti. Bu yıl içerisinde hızlı bir şekilde yükselene enflasyon oranından sonra Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye zammı beklentisine giren emeklilere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den olumlu yanıt gelmemişti.

4 yıl içerisinde yalnızca 100 TL tutarında yükselen emekli ikramiyelerine, Kurban Bayramı öncesinde zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Daha önce, iki bayram için yatırılan emekli ikramiyesi maliyetinin 25 milyar TL olduğunu açıklamış olan Bakan Bilgin’den konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version