Emekliler intibak yasası, belediye işçileri ve geçici işçiler kadro bekliyor!

Hükümet seçim arifelerinde emeklilere intibak yasası çıkarılacağını, belediyede ve diğer kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan daimi, geçici işçilere kadro verileceği vaat edilmişti. Verilen vaatleri bugün TBMM’nde hatırlatan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, KYK borçlarını ödeyemeyen 3 milyon gencin, Tarım Kredi Kooperatiflerine toplam 35 milyar Lira borcu olan çiftçilerin, intibak yasası bekleyen emeklilerin, KPSS’de üstün başarı sağlamasına rağmen atanamayanların,  4/C’li personel olup 4/B’ye geçip haklarını alamayan çalışanların, 2018’de KHK’de kadro dışı kalıp yıllardır taşeron işçi olarak çalışan işçilerin sorunlarını dile getirdi.

Burcu Köksal konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

KYK BORCU OLANLAR İŞSİZLİĞİ ÇÖZÜN DİYOR

KYK borçlarını ödeyemeyen 3 milyonu aşkın gencimiz “İşsizliği çözün.” diyor. “Liyakatle alım yapın, siyasetle değil. Biz gençler AKP’li siyasilere ulaşıp iş istemekten yorulduk; on sekiz yıldır iktidardalar, torpille işe almaktan yorulmadılar. AKP’nin, KPSS Türkiye 1’incilerini mülakatla eleyip, yandaşlarını üçer dörder maaş bağlayıp işe almalarını unutmadık.” diyorlar.

ATAMA BEKLEYENLER

Elimde binlerce öğretmenden, ziraat mühendisinden, harita mühendisinden, gıda mühendisinden, inşaat mühendisinden, elektrik elektronik mühendisinden, veteriner hekimden, ağız ve diş sağlığı teknikerinden, odyometristten, ameliyathane teknikerinden, hemşire ve ebelerden gelen mesajlar var. Hepsi de pırıl pırıl çocuklar, tek istedikleri şey atama.

500 LİRAYA KİRALIK DÜKKAN KALDI MI?

Kendilerine 5 milyar destek layık görülen esnafımız, beşli yandaş müteahhide ayrılan 31 milyarcık kadar desteğin kendilerine verilmesini bekliyor. Bir esnafımız -Musa Bey- yazmış: “Vekilim, yıllardır esnafım, ilk kez bu kadar zora düştüm. Aylardır destek alamadım. Cumhurbaşkanımız destek paketi açıkladı: 500 lira, 750 lira kira yardımı. Şimdi, lütfen Mecliste sorun, 500 liraya dükkân kaldı mı? Esnafa destek değil, sadaka veriyorlar.” demiş.

4/C’Lİ PERSONEL OLUP 4/B’YE GEÇİP HAKLARINI ALAMAYANLAR

4/C’li personel olup 4/B’ye geçip haklarını alamayan vatandaşlarımız diyor ki: “Öyle çok yüksek ücretlerde gözümüz yok. İkinci sınıf insan muamelesi yapmayın, yanımızda aynı işi yapan memurdan ayırmayın yeter. Hakkımızı istiyoruz, hepsi bu.”

KADRO BEKLEYEN GEÇİCİ İŞÇİLER

2018’de KHK’de kadro dışı kalıp yıllardır taşeron işçi olarak çalışan işçiler, seçim dönemlerinde söz verdiğiniz geçici işçiler, mevsimlik işçiler bu Meclisten kadro düzenlemesi bekliyor. Emekliler intibak yasası beklerken, emeklilikte yaşa takılanlar “Artık çözüm.” diyor. Milleti mezarda emekli etme ısrarınız neden?

Belediye şirket işçileri “Bizi kadro diye kandırdılar, işçinin emekçinin günahın ne?” diye soruyor. Engelliler kamudaki engelli kotasının yüzde 6’ya çıkarılmasını bekliyor. Anneler, sigorta öncesi doğum borçlanması talep ediyor. “Erkeklere askerlik borçlanması hakkı varken anneler için sigorta girişinden evvel doğum borçlanmasını neden bu Meclis çıkartmıyor?” diye soruyor. Vatandaşların talepleri, olması gerekeni duymak hoşunuza gitmese de önergelerimizi, kanun tekliflerimizi reddetseniz de konuşmalarımıza tahammül edemeyip üstümüze yürüseniz de canımıza kastetseniz de biz vatandaşın sorunlarını bu kürsüde de sahada da her yerde de haykırmaya devam edeceğiz. Zalimin zulmü varsa halkın vekilleri bu Mecliste var. Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz, doğru bildiğimiz yolda vatandaşın sorunlarının çözümü için de göze göz, dişe diş mücadelemize devam edeceğiz.

İNTİBAK YASASI REDDEDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in emekli aylıkları arasındaki maaş adaletsizliklerinin giderilmesine ilişkin verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. 13,2 milyon emekliyi ilgilendiren ve emekliler arasındaki intibak düzenlemesini içeren kanun teklifi, Sertel konuşmasını tamamlayıp kürsüden yerine dahi geçmeden oylandı ve reddedildi.

TBMM İçtüzüğü 37’nci maddesi gereği doğrudan Genel Kurul’da görüşülen “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu”nda değişiklik yapılmasını ve aylık bağlama oranının yüzde 70’e çıkarılmasını öngören teklif kabul edilseydi “2000 öncesi ve 2000 sonrası” emekli olanlar arasındaki maaş farkları giderilmiş olacaktı.

Exit mobile version