Emekliler maaş zammına kilitlendi! Emekli maaşında büyük zam iddiası! 2022 emekli maaşları ne kadar olacak?

2021 yılının geride bırakılmasına sayılı günler kala, devletten ödeme alan her grupta olduğu gibi emeklilik gurubunda yer alan diğer vatandaşlar da yeni dönem içerisinde alacakları maaş ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Vatandaşların 2022 yılı içerisinde alacakları yeni ücretlerin, diğer yıllara oranla daha yüksek oranlarda zamlanması bekleniyor!

Bütün Emekli Maaşlarında Düzenleme Yapılacak!

Geçtiğimiz haftalarda yeni dönem içerisinde geçerli olacak olan asgari ücretin açıklanmasının ardından, birçok vatandaş bu değişikliğin kendi maaşlarına nasıl yansıyacağını merak etmeye başladı. Yeni dönem içerisinde maaş düzenlemesi yapılacak olan grupta yer alan emekliler, aylık ödemelerinde gerçekleşecek olan zam oranlarını araştırmaya başladı. Bu konu ile ilgili emeklileri sevindiren haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Yeni dönem asgari ücretin yüzde 50,5 oranında zamlanmasının ardında, devlete bağlı olan kurumlardan maaş ödemesi alan grup içerisinde yer alan emekliler, Bakan Vedat Bilgin’in açıklamalarının ardından yeni dönem maaşları ile ilgili ümitlenmeye başladı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:” Bütün emekli grupları içine alan bir düzenleme yapacağız. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde, kademli bir şekilde ele alacağız.”

3 Ocak’ta Açıklığa Kavuşacak!

Yılın iki ayrı periyotunda açıklanan enflasyon oranlarına göre hesaplanan emekli maaşlarının, yeni dönem içerisinde ne kadar zam alacağı vatandaşların gündeminde ilk sırada yer aldı. Buna göre 2022 yılının ocak ayı itibari ile emeklilerin alacakları yeni maaş ödemelerinin nasıl düzenleneceği ile ilgili kararın verilmesi 3 Ocak’a kaldı. Şu ana kadar toplanan 5 aylık enflasyon verisine, 3 Ocak 2022 tarihinde Aralık enflasyon verisinin eklenmesi ile birlikte, emekli vatandaşların maaşlarına yansıyacak olan zam oranı netleşmiş olacak!

İki Seçenek Var!

Yapılan araştırmalara göre 2022 yılı içerisinde yürürlüğe girecek olan yeni dönem emekli maaşı düzenlemeleri, şu an meclis içerisinde en çok çalışma yapılan konu haline geldi. Buna göre çalışmalar esnasında mecliste bulanan Ak parti milletvekillerinin konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandıkları ortaya çıktı: “Bizim seçmen kitlemizin büyük bölümünü emekliler oluşturuyor. Asgari ücretin artışı ile birlikte emeklilerde de büyük beklenti oluştu. Emekli maaşlarına asgari ücretteki artışın altında bir artış olmamalı.”

Bakanların ve Ak Partili milletvekillerinin emekli maaşları ile ilgili gerçekleştirdikleri sohbet esnasında, konu ile ilgili çalışmalar yapan ilgili bakanların yeni dönem emekli maaşları ile ilgili olarak 2 ayrı seçenek üzerinde durdukları öğrenildi. Bu seçeneklere ait detaylar ise henüz açıklanmadı.

Exit mobile version