GündemSağlık

Emekliler yaşadı: SGK, emekli vatandaşları ücretsiz tatile çıkaracağını açıkladı! SGK tatili nedir, kimler başvuru yapabilir?

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan emekli vatandaşlar ve diğer vatandaşlar için geliştirmiş olduğu projeler ve sunmuş olduğu hizmetler ile vatandaşlar tarafından en çok takip edilen kamu kurumlarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde emekli vatandaşlar için kaplıca hizmeti sunacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesinde yayınlanmış olan kaplıca tatili haberi, emekli vatandaşların kısa süre içerisinde arama motorlarında en çok sorguladığı konu başlıklarından biri oldu.

SGK Kaplıca Tatili Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan kaplıca tatili hizmeti, yalnızca emekli olan ve çeşitli hastalıklara sahip olan vatandaşları kapsamaktadır. Devlet kurumları tarafından teşhisi konmuş bir rahatsızlığa sahip olan ve söz konusu rahatsızlık kapsamında tedavi yollarından birinin kaplıca olduğu reçete edilen emekli vatandaşlar, devlet ile anlaşması olan kaplıca tesislerine, herhangi bir ücret ödemeden gidebilmektedirler.

SGK Kaplıca Tatili Kapsamı

SGK’nın emekli ve rahatsız olan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu kaplıca tatili hizmetinden yararlanabilmek için doktorların imzalarının bulunduğu heyet raporuna sahip olmak gerekmektedir. Söz konusu rapora sahip olan emekli vatandaşlar, raporun düzenlemesinden sonra ki 6 ay içerisinde anlaşmalı kaplıca tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.

Sağlık raporunda “refakatçiye ihtiyacı vardır” ibaresi bulunan emekliler, kaplıca tesislerine yakınları ile gitmektedirler. Devlet bu durumda hem hastanın hem de refakatçisinin yol, konaklama ve gündelik masraflarını karşılamaktadır.

SGK Kaplıca Tatiline Nasıl Başvurulur?

SGK tarafından geliştirilmiş olan kaplıca tatili hizmetinden yararlanabilmek için tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmış olan sağlık raporuna sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca raporda imzası bulunan doktorların, mevcut hastalığın tedavisi için kaplıca tesislerini önermiş olması gerekmektedir. İlgili şartları sağlayan tüm emekliler, ellerinde bulunan belge ile SGK’ya başvuru yapabilmektedirler.