Ekonomi

Emeklilere 2 bin TL tutarında ek ödeme yapılacak! Herkes, hesaplarını kontrol etsin! Bu fırsat kaçmaz!

Yeni yılın gelmesi ile birlikte Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında, emekli maaşlarına yapılacak olan yeni dönem zamları belli olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon verilerinin açıklandığı gün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında toplantıda alınan zam kararlarını açıklamak için kameraların karşısına geçmişti. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar ile birlikte 2022 yılı emekli maaşı zam oranı yüzde 30,95 olarak belirlenmişti.

Yeni dönemin gelmesi ile birlikte artan hizmet fiyatları özellikle tek maaş ile geçinmeye çalışan emekli vatandaşların nakit sıkıntısı çekmesine sebep oldu. Emekli maaşlarına her ne kadar yüzde 30,95 oranında bir zam yapılmış olsa da pahalılaşan hayat şartları, emekli vatandaşların bütçelerini zorlamaya başladı. Bu noktada yeni dönem kampanyalarını açıklayan bankalar, emekli maaşlarına ek olarak bir ödeme yapılacağını açıkladı.

Yeni dönem emekli maaşı ödemeleri ile ilgili kampanyalarını duyuran bankalardan biri, özel banka statüsünde hizmet vermeye devam eden Türkiye İş Bankası oldu. İş Bankası, duyurmuş olduğu yeni dönem promosyon kampanyası ile emekli vatandaşların hesaplarına 2 bin TL’ye varan ek ödemelerin yapılacağını duyurdu.

Türkiye İş Bankası 2022 Promosyon Ödemesi Kampanyası

Türkiye genelinde milyonlarca müşteriye sahip olan Türkiye İş Bankası, yeni yıla girilmesi ile birlikte nakit sıkıntısı yaşayan emekli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu promosyon ödemesi kampanyasını duyurdu. Banka, emekli maaşlarının tutarlarına göre değişen promosyon ödemelerini şu şekilde belirledi:

  • 1.500 TL’nin altında emekli maaşı alanlara: 1.750 TL
  • 1.500- 2.499 TL aralığında emekli maaşı alanlara: 1.875 TL
  • 2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlara: 2 bin TL

Türkiye İş Bankası 2022 Promosyon Ödemesi Başvuru Şartları Neler?

Türkiye İş Bankasının yeni dönem promosyon ödemesi kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşların, emekli maaşı hesaplarını ilgili bankaya taşıması gerekmektedir. Ayrıca emekli vatandaşlar, emekli maaşlarını 3 yıl boyunca Türkiye İş Bankası’ndan alacaklarını taahhüt etmelidirler.

Emekli Maaşı Hesabı Nasıl Taşınır?

Türkiye İş Bankasının yeni dönem promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, İşbank Mobil uygulaması, İş Bankasının resmi internet sitesi ya da İş Bankası şubeleri aracılığı ile emekli maaşı hesaplarını bankaya taşıyabilirler.